آغاز پروژه طراحی سیستم آبگیری از دریا برای سيستم خنك كن نيروگاه سيكل تركيبي هنگام

پروژه مطالعات مقدماتي، طراحي پايه، طراحی تفصيلي و خدمات مهندسی حین اجرای کار سیستم برداشت آب دریا و تخلیه پساب جهت سیستم خنک کن یکبار گذر نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام به منظور تامین آب مورد نیاز پروژه به مقدار 81180 متر مکعب در ساعت از دریا در دستور کار قرار مهندسین مشاور هندسه پارس قرار گرفته است.

نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام با ظرفیت 906 مگاوات در شرایط ایزو، شامل دو واحد گازی به همراه یک واحد بخار با سیستم خنک کننده یک بار گذر است. این نیروگاه در غرب بندرعباس و در جاده اسکله شهید رجایی واقع شده است. در شرق این نیروگاه، نیروگاه حرارتی بندر عباس قرار دارد  که با ظرفیت 1330 مگاوات در حال بهره برداری می باشد.

موقعیت مکانی نیروگاه هنگام و حوضچه آبگیر و کانال پاساب موجود

موقعیت مکانی نیروگاه هنگام و حوضچه آبگیر و کانال پاساب موجود

 

طبق گفته های مدیر پروژه مطالعاتی هنگام، طراحی پایه و تفصیلی سیستم آبگیری برای نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام از طرف شرکت احداث و توسعه پروژه‌های ویژه مپنا (توسعه 3) به شرکت مهندسین مشاور هندسه پارس واگذار شده است.

 

سعادتی اذعان داشت: در این پروژه گزینه‌های متعددی جهت برداشت آب از دریا در حال بررسی می باشد که به نظر می رسد با توجه به شرایط موجود، استفاده از خطوط لوله دریایی و حوضچه آبگیری می تواند روش مناسبی برای آبگیری در این پروژه باشد. قسمت‌های اصلی که در این روش باید طراحی شوند عبارتند از: ساکشن چمبرها، خطوط لوله دریایی، حوضچه آبگیری و تجهیزات مکانیکی، برقی و ابزار دقیق حوضچه. یکی از چالش های این پروژه تامین آب با دمای مناسب می باشد، زیرا پساب نیروگاه حرارتی بندرعباس (نیروگاه قدیم) در فاصله ای اندک از محل پروژه هنگام در حال تخلیه می باشد که باعث گرم شدن آب دریا در آن ناحیه شده است.

مدیر پروژه آبگیر هنگام گفت: مطابق برنامه زمانبندی مطالعات مفهومی، طراحی پایه و تفصیلی این پروژه تا پایان سال 1400 به اتمام خواهد رسید.

نیروگاه سیکل ترکیبی هنگام در حال حاضر آب خود را از آبگیر نیروگاه نفت ستاره تامین می‌کند. آبگیر قدیمی نیروگاه نفت ستاره در سال 1335 توسط مشاورین ایتالیایی طراحی شده است که از روش آبگیری سطحی با استفاده از موج شکن استفاده کرده اند و تخلیه پساب را به صورت سطحی در نظر گرفته‌اند. لازم به ذکر است در پروژه‌های آبگیری از دریا که جدیدتر هستند سازمان محیط زیست مجوز تخلیه پساب به صورت سطحی را نمی‌دهد.

 

سیستم برداشت آب از دریا با استفاده از موج شکن و نیروگاه قدیمی نفت ستاره

سیستم برداشت آب از دریا با استفاده از موج شکن و نیروگاه قدیمی نفت ستاره

 

کانال تخلیه آب قدیمی که به صورت سطحی به دریا بازگردانده می شود

کانال تخلیه آب قدیمی که به صورت سطحی به دریا بازگردانده می شود

 

 

تاسیسات مکانیکی موجود بر روی سقف آبگیر قدیمی

تاسیسات مکانیکی موجود بر روی سقف آبگیر قدیمی

 

مهندسین مشاور هندسه پارس تا کنون بیش از 10 سیستم آبگیری از دریا و تخلیه پساب به دریا را طراحی نموده‌اند.

, , , ,
نوشتهٔ پیشین
کارشناس پیمان و رسیدگی
نوشتهٔ بعدی
استخدام کارشناس پایپینگ

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست