طراحی بهسازی زمین بیمارستان 300 تخت خوابی ماهشهر در کلینیک ژئوتکنیک

مطالعات بهسازی زمین بیمارستان 300 تخت خوابی ماهشهر از طرف سازمان مجری ساختمان ها و تاسیسات دولتی و عمومی به کلینیک ژئوتکنیک مهندسین مشاور هندسه پارس واگذار شد. این بیمارستان در جنوب شهر ماهشهر و در بالادست اراضی خور موسی واقع شده است. وسعت اراضی بیمارستان برابر 35000 متر مربع می باشد که 16000 متر مربع آن تحت بارگذاری ساختمان ها قرار گرفته است.

آقای مهندس باقری کارشناس کلینیک ژئوتکنیک هندسه پارس نکات زیر را در خصوص مسائل فنی این پروژه بیان کردند:

(الف) طرح بهسازی اولیه این پروژه مشتمل بر شمع‌های بتنی پیش ساخته کوبشی مربعی طراحی شده بود. در عمل  اجرای این شمع‌ها به دلیل مشکلات مربوط به کوبش شمع‌ها متوقف گردید.

 

طرح شمع های نیمه کاره پروژه بیمارستان ماهشهر

وضع موجود شمع‌های نیمه کاره در پروژه بیمارستان بندر ماهشهر

 

(ب) در ادامه این مهندسین مشاور نسبت به طرح بهسازی تکمیلی پروژه اقدام نمود. در راستای طراحی تکمیلی بهسازی زمین کلیه اطلاعات ژئوتکنیکی در دسترس و همچنین نتایج آزمایش‏های انجام شده بر روی شمع‏‎های بتنی پیش ساخته مورد توجه قرار گرفت.

(ج) پیرو بررسی نتایج آزمایش‌های دینامیکی انجام‌گرفته بر روی شمع‌های پیش ساخته اجرا شده، پرو مشخص شد که عموم شمع ها در اثر کوبش سنگین دچار آسیب‌های سازه‎‌ای شده‌اند و عملکرد لازم را مطابق فرضیات طراحی ندارند. لذا در طراحی این مهندسین مشاور، نقش سازه‏ای برای شمع های قدیمی در نظر گرفته نشده است و نقش این المان ها به عناصر بهسازی زمین محدود گردید.

آسیب‌های فیزیکی و سازه‌ای واردشده به شمع‌های قدیمی پروژه

آسیب‌های فیزیکی و سازه‌ای واردشده به شمع‌های قدیمی پروژه

 

تخریب سرشمع‌های قدیمی پروژه در پروژه

تخریب سرشمع‌های قدیمی پروژه در پروژه

 

(د) طرح این مهندسین مشاور شامل اجرای ستون‏های صلب غیرمسلح یا Rigid Inclusion همراه با یک لایه توزیع بار یا Load Transfer Platform سنگی به عنوان طرح بهسازی تکمیلی می‏باشد. محاسبات نشست و روانگرایی سازه‏ها بر اساس محاسبات تئوریک کلاسیک و مدلسازی‏های عددی انجام شد و عمق مناسب ستون‏های صلب تعیین گردید. استفاده از ستون های صلب غیرمسلح (در واقع شمع بتن درجاریز غیرمسلح) به دلیل وجود نمک در خاک و شرایط خورنده کاملا توجیه دارد. در واقع با حذف المان های مسلح کننده از شمع ها نگرانی های مربوط به امکان وقوع شرایط خوردگی در این المان ها و گسترش آنها به سمت سازه تا حد قابل توجهی کاهش یافته است.

وجود لایه‌های سطحی نمکی در محل پروژه

وجود لایه‌های سطحی نمکی در محل پروژه

 

طرح بهسازی زمین مبتنی بر ستون های صلب و سکوی توزیع بار

طرح بهسازی زمین مبتنی بر ستون های صلب و سکوی توزیع بار

 

(ه) روش پیشنهادی این مهندسین مشاور با شرایط ژئوتکنیکی پروژه تطابق مناسبی داشته و نیاز به پیمانکار تخصصی نیز ندارد. بنابراین امکان اجرای روش بهسازی با بکارگیری تجهیزات در دسترس پیمانکار عمومی ساختمان فراهم شد.

, , ,
نوشتهٔ پیشین
دوره آموزشی ” آشنایی با مفاهیم استانداردهای IMS ومدارک آن در هندسه پارس”
نوشتهٔ بعدی
بهینه سازی تراکم دینامیکی پسکرانه اسکله های 16 و 17 فاز دوم بندر پتروشیمی پارس در کلینیک ژئوتکنیک

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست